Aida Šabić Wholistic

Coach

Ja sam Aida,

moje najveće i najdraže uloge u mom životu su uloge majke i supruge. Zatim, ja sam wellpreneur*, certifikovani Integrative Nutrition Health Coach, EFT praktičar-energetska psihologija, praktičar Tibetanskog Reikija 1. i 2. stepen.

Moje strasti su coaching, knjige, psihologija, joga, nutricionizam, kuhanje i priroda.

Godinama sam radila na vodećim pozicijama u svijetu marketinga za multinacionalne i domaće kompanije. Na vrhuncu svog poslovnog uspjeha u korporativnom svijetu donijela sam odluku i otisnula se u svijet poduzetništva i coachinga. Nekako dok sam radila za druge kao da sam cijelo vrijeme tražila izgubljene fragmente sebe.

Moja namjera je da te motivišem i inspirišem da se pokreneš i zauzmeš za sebe, pronađeš ličnu motivaciju i inspiraciju i ostvariš željeni napredak. Sve počinje da se dešava i rješava tek kada donesemo odluku da preuzmemo odgovornost i počnemo da se bavimo svojim temama i sobom. 

Znam kako izgleda kada imaš sve u životu i onda samo jedna pogrešna odluka, namjera odvede tvoj život u jednom potpuno drugačijem smjeru. Možda se tada čini da život više nema smisla, nema svrhu sve što je do tada postojalo više ne postoji. Znam kako je proći kroz tamno doba duše, suočiti se sa svim svojim strahovima i odlučiti živjeti sa njima. Znam kako je biti u procjepu, liminalnom stanju u kojem staro nije završilo, a novo nikako da počne.

Znam kako je. Jer, onaj ko misli da je ljubav suprotna strahu vara se. Ne radi se o odsustvu straha u našem životu radi se o njegovoj integraciji. Godina 2020. za sve nas je bila tmurna ali u svoj toj tami donijela sam odluku i postavila jasnu namjeru.

Počela sam sa pitanjem šta ja želim u svom životu? Koja je moja svrha?

Za mene pored svih strahova bila je godina rasta tjelesnog, duhovnog, emocionalnog i mentalnog. Naučiti osvjestiti toliko toga i doživjeti toliko AHA momenata. Raditi sa psihologom, life coachom, mindest coachom, money coachom, business coachom iz toliko oblasti završiti nekoliko edukacija i na destetine kurseva. Naučiti uvidjeti ko su ljudi koji su ostali u uz tebe kada si bila dole i ko su oni koji su tu kada ponovno rasteš, razvijaš se drugačija, snažnija i svoja. Autentična.

Naučiti ostaviti iza sebe sva uvjerenja, misli i stvari koje nas više ne služe. Naučiti koje su tvoje vrijednosti i stvoriti novi identitet koji nije podložan starim obrascima i uvjerenjima.

Naučiti kako pasti i ustati. Naučiti promjeniti perspektivu gledanja na stvari.

“Ako želite uspjeh, morate udvostručiti stopu neuspjeha.”

Ovo je jedna od najvažnijih lekcija koju sam naučila. Sada imam mjesečno postavljen cilj koliko puta moram jaaaako pasti jer ako nisam dovoljno padala nisam dovoljno napredovala i rasla. Integrisala sam stalno prisutni strah kao dio svog rasta i sada kada ga osjetim kažem mu: ”Dobro mi došao, ti si znak da radim nešto dobro i da rastem! ”

Želim da znate da niste same. Svi mi imamo putovanje koje može biti bolno ali kada isplivate dolazite do toliko željene slobode. Jeste teško, bolno, mučno i čini vam se da nikada nema kraja. Ima, samo kraj je početak nečeg novog divnog i autentičnog.

Iz kukuljice promoli se leptir. Iz moje izašla je lavica.

Znajte, da negativni osjećaji i emocije, kompulizivna kupovina, pretjerana konzumacija društvenih mreža, žudnje za hranom našeg tijela nisu loši i nisu znak slabosti kako se uglavnom tumači – to su signali da je potrebno napraviti određenu promjenu i pokrenuti se.

To su signali koje nam naš organizam šalje da nam nešto nedostaje i da se moramo pokrenuti da to promjenimo.

Napravimo promjenu skupa.

Dodatne edukacije i informacije o meni:

 • Jednogodišnja edukacija i certifikacija na Institute for Integrative Nutrition u Njujorku za Health Coach-a.
 • Član sam Internacionale Asocijacije Health Coach (IAHC). IAHC je globalna organizacija posvećena podršci, profesionalnom razvoju i praksi Health Coach-a.
 • EFT-certifikovani praktičar tehnike emocionalne slobode; vrsta energentske psihologije. 
 • Edukacija-Uspostavljanje vitalnosti i ravnoteže preko posebnih energetskih kanala-meridijana na tijelu. Jednogodišnja edukacija.
 • Tibetanski Reiki 1. i 2. stepen praktičarski nivo. 
 • Brend ambasador kompanije Mercator u 2021. godini.
 • Gost predavač na katedri za Psihologiju, Filozofskog Fakulteta u Sarajevu kod prof. Jasne Bajraktarević na temu Health Coaching-a.
 • Radila na projektima za kompanije Sanofi Aventis, Mercator BH i sa jednim od najvećih lanaca trgovina organske hrane Garden Hrvatska.
 • Institute for Integrative Nutrition-Gut Health sedmomjesečni program u domenu zdravlja digestivnog trakta sa specifičnim oblastima i temama kao što su IBS, probiotici i prebiotici, tehnike fermentacije, mikrobiom, stres, crijeva i mozak veza, SIBO, GERD. 
 • Josh Gitalis-Nutrition and Supplements in Practice, sa posebnim osvrtom na hranu i biljke kao lijek. 
 • Dodatne edukacije i seminari iz oblasti life coachinga- SCS Brook Castillo, NLP,  Ziva Meditacija, Rebbeca Cambell, Martha Beck, Marisa Peer, sofrologija, joga , Human design, Ayurveda,Gene Keys.

Više energije, manje stresa

Zvuči kao čarobna formula?

Prijavi se na newsletter kako bi svakog ponedjeljka dobila email sa savjetima i materijalima koji će te potaknuti na promjenu.

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Više energije, manje stresa

Zvuči kao čarobna formula?

Prijavi se na newsletter kako bi svakog ponedjeljka dobila email sa savjetima i materijalima koji će te potaknuti na promjenu.

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Pošaljite upit za radionicu u vašoj kompaniji

Podaci se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Zakaži besplatnu uvodnu konsultaciju

Lični podaci se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.