Aida Šabić Wholistic

Ja sam Aida.

Wholistic Coach & Wellpreneur.

Moj  fokus je na rastu i razvoju ljudskih potencijala. Certifikovana na Institute for Integrative Nutrition New York. EFT praktičar  EFTMR Akademije u Londonu-energetske psihologije i Reiki terapeutkinja. Učenica života.

Godinama sam radila na vodećim pozicijama u svijetu marketinga za multinacionalne i domaće kompanije. Na vrhuncu svog poslovnog uspjeha u korporativnom svijetu donijela sam odluku i otisnula se u svijet razvoja ljudskih potencijala. 

U jednom trenutku otisnula sam se na put iscjeljenja. Počela sam se buditi. Ljuštiti sloj po sloj programa koje pokupimo tokom odrastanja. Porodica, društvo, škola, okruženje. 

Bilo je to jedno putovanje sa puno lekcija koje i danas traje. Jer, znam kako izgleda kada imaš sve u životu i onda samo jedna pogrešna odluka odvede tvoj život u jednom potpuno drugačijem smjeru. Možda se tada čini da život više nema smisla, nema svrhu sve što je do tada postojalo više ne postoji. Znam kako je proći kroz tamno doba duše, suočiti se sa svim svojim strahovima i odlučiti živjeti sa njima. Znam kako je biti u procjepu. Liminalnom stanju u kojem staro nije završilo, a novo nikako da počne.Operiranje iz perspektive žrtve, krivnje polako me je vodilo u perspektivu obilja i prihvatanja odgovornosti za sve ono što mi se dešava. I tu onda polako na prstima se pojavila sloboda.

Dugo godina  bila sam fokusirana na to što ne želim u svom životu. Moj fokus i energija bilu su na tome. Nesvjesno fokusirajući se na ono što ne želim to sam više privlačila isto. Konačno sam počela sa drugim pitanjem.

Što je ono što ja želim?

Ne društvo. Ne moje okruženje. Ne moja porodica, komšije, prijateljice. Koja iskustva želim? Koji su moji snovi? Fokus i energiju preusmjerila sam na život sada. Ne na prošlost ili budućnost. Energija mi se počela vraćati. 

Kada počnemo postavljati sebi bolja pitanja, dobijemo i bolje odgovore i rješenja.  Koja je moja svrha i misija?

Naučila sam ostaviti iza sebe sva uvjerenja, misli i stvari koje me više ne služe. Naučiti koje su moje vrijednosti i stvorila novi identitet koji nije podložan starim obrascima i uvjerenjima.

Naučiti kako pasti i ustati. Naučiti promjeniti perspektivu gledanja na stvari.

Naučiti biti svoja. Autentična. Nesputana. Slobodna.

“Ako želite uspjeh, morate udvostručiti stopu neuspjeha.”

Ovo je jedna od najvažnijih lekcija koju sam naučila. Sada imam mjesečno postavljen cilj koliko puta moram jaaaako pasti jer ako nisam dovoljno padala nisam dovoljno napredovala i rasla. Integrisala sam stalno prisutni strah kao dio svog rasta i sada kada ga osjetim kažem mu: ”Dobro mi došao, ti si znak da radim nešto dobro i da rastem! ”

Želim da znate da niste same. Svi mi imamo putovanje koje može biti bolno ali kada isplivate dolazite do toliko željene slobode. Jeste teško, bolno, mučno i čini vam se da nikada nema kraja. Ima, samo kraj je početak nečeg novog divnog i autentičnog.

Iz kukuljice promoli se leptir. Iz moje izašla je lavica.

Negativni osjećaji i emocije, kompulizivna kupovina, pretjerana konzumacija društvenih mreža, žudnje za hranom našeg tijela nisu loši i nisu znak slabosti kako se uglavnom tumači – to su signali da je potrebno napraviti određenu promjenu i pokrenuti se.

To su signali koje nam naš organizam šalje da nam nešto nedostaje i da se moramo pokrenuti da to promjenimo.

Napravimo promjenu skupa.

Dodatne edukacije i informacije o meni:

 • Jednogodišnja edukacija i certifikacija na Institute for Integrative Nutrition u Njujorku za Health Coach-a.
 • Član sam Internacionale Asocijacije Health Coach (IAHC). IAHC je globalna organizacija posvećena podršci, profesionalnom razvoju i praksi Health Coach-a.
 • EFT-certifikovani praktičar  EFTMR Akademije u London-u; vrsta energentske psihologije. 
 • Tibetanski Reiki terapeut 1. i 2. stepen. Crystal Reiki Master.
 • Institute for Integrative Nutrition-Gut Health sedmomjesečni program u domenu zdravlja digestivnog trakta sa specifičnim oblastima i temama kao što su IBS, probiotici i prebiotici, tehnike fermentacije, mikrobiom, stres, crijeva i mozak veza, SIBO, GERD. 
 • Josh Gitalis-Nutrition and Supplements in Practice, sa posebnim osvrtom na hranu i biljke kao lijek. 
 • Nervous System School-sa fokusom na vagus nerv i  tehnike razvijanja rezilijentnosti, a ne samo na smanjenje stresa.
 • Uspostavljanje vitalnosti i ravnoteže preko posebnih energetskih kanala-meridijana na tijelu.  Jednogodišnja edukacija.
 • Brend ambasador kompanije Mercator u 2021. godini.
 • Gost predavač na katedri za Psihologiju, Filozofskog Fakulteta u Sarajevu kod prof. Jasne Bajraktarević na temu Health Coaching-a.
 • Radila na projektima za kompanije Sanofi Aventis, Mercator BH i sa jednim od najvećih lanaca trgovina organske hrane Garden Hrvatska.
 • Dodatne edukacije i seminari iz oblasti life coachinga, NLP,  Ziva Meditacija, Rebbeca Cambell, Martha Beck, Marisa Peer, sofrologija, joga , Human design, Ayurveda, Gene Keys, Astrologija.

Mediji

Prijava za meal prep online radionicu kuhanja

Popunite formu ispod i očekujte odgovor u roku 24h.

Više energije, manje stresa

Zvuči kao čarobna formula?

Prijavi se na newsletter kako bi svakog ponedjeljka dobila email sa savjetima i materijalima koji će te potaknuti na promjenu.

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Više energije, manje stresa

Zvuči kao čarobna formula?

Prijavi se na newsletter kako bi svakog ponedjeljka dobila email sa savjetima i materijalima koji će te potaknuti na promjenu.

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Pošaljite upit za radionicu u vašoj kompaniji

Podaci se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Zakaži besplatnu uvodnu konsultaciju

Lični podaci se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.